De Blauwe Poort’ is een polyvalente ruimte met een oppervlakte van 166m². De zaal wordt door de gebruikers als zeer sfeervol ervaren. De rustgevende leemarchitectuur vangt het licht en bewaart de stilte.

Muurverwarming zorgt voor een weldadige stralingswarmte in de winter en in de zomer blijft het aangenaam koel. Stralingswarmte vormt een belangrijke meerwaarde bij elke vorm van lichaamswerk, yoga of meditatie.

Er kan op een lagere temperatuur gewerkt worden in een onbewogen atmosfeer, zonder convectie. Ook akoestisch zijn de vibes puur en zacht! De warmte wordt opgewekt door zonnepanelen en een warmtepomp.

Er werd bij het tot stand komen uitsluitend met natuurlijke materialen gewerkt. De kastanjehouten parketvloer, leent zich uitstekend tot activiteiten als tai chi, yoga, qigong, meditatie en dans. Maar ook beoefenaars van diverse andere vormen van lichaamswerk zoals Feldenkrais, cranio-sacraal therapie, massage technieken, etc.., weten de unieke sfeer te waarderen. Occasioneel gaan er ook lezingen, presentaties, conferences en kleinschalige optredens door.

De Blauwe poort beschikt over een professionele keukeninfrasructuur, een lunchroom en een wintertuin. Een standaard stereo installatie met behoorlijke kwaliteit is altijd aanwezig. Een professionele installatie kan per dag worden gehuurd. Deze biedt een super-kwaliteit en alle noodzakelijke DJ toebehoren. (microfoons, mengpaneel, draaitafel, enz..)

De zolderzaal (ca. 100m²) vormt het ideale kader voor stille, zittende activiteiten zoals meditatie. De tatami vloer, het gedempte licht en de akoestische isolatie bepalen de sobere sfeer. De zolderzaal kan samen met de grote zaal ter beschikking worden gesteld.

De ‘San Bao kelderruimte’ is de juwelenkist van de stilte. De volledig met tatami beklede ruimte creëert een geborgenheid waarin leegte vorm krijgt. De ultieme meditatie-ruimte voor kleine groepen of solo-retraites.

Scroll to Top